Kabači kā sēnes – vienkārši un garšīgi! Ik gadu gatavoju šo recepti vismaz trīs reizes

Šī recepte vienmēr priecē manu ģimeni! Kabači, kas gatavoti pēc šīs receptes, garšo pēc sēnēm un ir tik gardi, ka katru gadu es gatavoju trīskāršu porciju. Tomēr līdz ziemai nekas nepaliek, jo viss tiek apēsts.

Ja gatavosiet kabačus pēc šīs receptes, tie paliks blīvi un nepārvērtīsies putrā, iegūstot sēņu garšu un tekstūru. Šī uzkoda pie vakariņām ir kļuvusi par mūsu mājas iecienītu rudens tradīciju jau daudzus gadus!

Konservēti kabači garšo līdzīgi sēnēm, jo abi  iegūst līdzīgu maigu un nedaudz mīkstu tekstūru, kā arī līdzīgas garšas īpašības, ko rada izmantotās marinādes sastāvdaļas, piemēram, etiķis, sāls, cukurs un ķiploki.

Umami garšas komponenti, kas ir klātesoši gan kabačos, gan sēnēs, arī spēlē nozīmīgu lomu līdzīgas garšas veidošanā. Kabači piedāvā vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar sēnēm: tie ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, C vitamīnu, K vitamīnu un folijskābi, kā arī antioksidantiem, kas veicina labu veselību.

Kabačiem ir zems kaloriju saturs, kas padara tos par lielisku izvēli tiem, kas vēlas kontrolēt savu svaru, un tie ir vieglāk sagremojami nekā daudzas sēņu šķirnes, tāpēc tie ir piemērotāki cilvēkiem ar jutīgu gremošanas sistēmu.

Daži cilvēki ir alerģiski pret sēnēm vai arī dažas sēnes var būt toksiskas, ja tās nav pareizi sagatavotas. Kabači šādas problēmas rada retāk.

Cilvēki izvēlas konservēt kabačus, lai pagarinātu to uzglabāšanas laiku, ļaujot izmantot sezonas pārpalikumus un samazināt pārtikas izšķērdēšanu. Konservēšana nodrošina ērtu piekļuvi dārzeņiem, kuri ir gatavi lietošanai, kā arī iespēju pievienot dažādas marinādes un garšvielas, kas uzlabo garšu un piedāvā dažādus kulinārijas variantus.

Gatavošu kabačus pēc jaunas receptes visu atlikušo vasaru. Rezultāts ir pārsteidzoši garšīgs!

Sastāvdaļas:

Kabači – 1,5kg;
Sāls – 1 ēdamkarote;
Cukurs – ēdamkarote;
Augu eļļa – 75ml;
9% etiķis – 50ml;
Saišķis diļļu;
Ķiploki – 50g;
Malti melnie pipari – 1 tējkarote.

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment